Seizoenen opname van excursie

Hierbij de opname van 20 december. Interessant voor de bezoekers van de excursie. De opname is niet van hele hoge kwaliteit: de stemmen zijn niet goed waarneembaar. Maar de altviool is wel sterk te horen en dat is misschien juist iets wat 20 december veel minder opviel.

Het gedicht Seizoenen is van Fred Portegies Zwart:

Seizoenen

Hoe vlinderlicht het licht
over het nauwelijks groen
zo pril als ik
waartussen ik
begon aan mijn seizoen

De toon van ’t groen werd diep
de tuin kwam vol geluid
want wat mij riep
bedrieglijk riep
liep met de knoppen uit

Hoe kort o argeloze
voel je de zon maar branden
nog tuimelen rozen
over rozen
ze roesten aan de randen

Straks valt niets meer te doen
dus schoffel nog maar even
’t wordt wel weer groen
boven mij groen
staat in de sneeuw geschreven

Geef een reactie