Schrijven over muziek heeft geen waarde

Al ruim 10 jaar praat ik over muziek en hoe muziek een rol speelt in mijn leven. Het werd daarom tijd om ook eens een paar van deze anecdotes in korte hoofdstukjes op te schrijven. Dit werd Schrijven over muziek heeft geen waarde.

 

schrijven over muziek heeft geen waarde

In veertien korte hoofdstukken schrijf ik over mijn eerste kennismaking met Bach, mijn lievelingsmuziek, de (on)zin van shuffle modus, het leven in een grot, en mijn moeizame relatie met Beethoven.

Ik noem het een nulde druk: een eerste poging om iets over muziek op papier te zetten. In eigen beheer geprint in een beperkte oplage.


De laatste versie van het boek is te bestellen in de winkel.

Uit Schrijven over muziek heeft geen waarde:

“Ik ben me ervan bewust dat ik niets wezenlijks over muziek kan vertellen. Maar het stelt me gerust dat ik nog nooit iemand ben tegengekomen die dat wel kan. Iedereen die iets over muziek wil vertellen draait altijd maar om de hete brei heen: het onverklaarbare van muziek. Het element dat niet in woorden te vatten is waardoor het uitstijgt boven hetgeen we wel in woorden kunnen vatten.”

Inhoud:

Prelude
Erbarme dich
Alle Menschen …
Zuurstofgebrek
Holbewoner
Wonderkind
Michael Jackson
… werden Brüder
Tooncentrum
Als bosnimfen konden zingen
Ongewenste onsterfelijkheid
Orde! Wanorde!
Let’s talk about sex baby
Sing me a song

Geef een reactie